چگونه ویزای هند بگیریم؟

کلیه ویزاهای کشور هند به دو صورت آنلاین یا با مراجعه به کارگزار سفارت هند در سه شهر تهران، اصفهان و مشهد صادر می‌شوند.

چگونه ویزای هند بگیریم؟

به جرات می‌توان هند را سرزمین شگفتی‌ها و تضادها نامید، زیرا جاهای دیدنی هند شامل مجموعه‌ای از شگفتی‌های طبیعی و ساخت دست بشر، دنیای رنگارنگی از طعم‌ها و عطرهای متفاوت، صومعه‌های رازآلود، معبدهای شگفت‌انگیز، شهرهای شلوغ و پر همهمه، امپراطوری‌های گمشده، کاخ‌های مجلل، بازارهای شلوغ، پارک‌های ملی بکر، بناهای تاریخی حیرت‌انگیز و هزاران جاذبه‌ی دیگر است که نظیر آن را در هیچ نقطه‌ای از دنیا نمی‌توان پیدا کرد.

از اینرو، هند یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری در جهان محسوب می‌شود که گردشگران بسیاری با تور هند یا… به آنجا سفر می‌کنند، ولی سفر به هند نیازمند تهیه ویزا از طریق سفارت هند در تهران است. البته سفارت هند به منظور تسهیل سفر گردشگران امکان صدور ویزا را به دو صورت حضوری (از طریق کارگزار سفارت) و آنلاین فراهم کرده است.

ویزای هند شرح خدمات
انواع ویزا ویزای توریستی، ویزای تحصیلی، ویزای تجاری، ویزای تحقیقاتی، ویزای شرکت در کنفرانس و سمینار، ویزای پزشکی، ویزای کار، ویزای ورزشی
مراحل صدور ویزا مراجعه حضوری به کارگزار یا ثبت‌نام در وب‌سایت سفارت، تعیین وقت سفارت، مصاحبه، عودت مدارک
وقت سفارت ثبت‌نام آنلاین در وب‌سایت سفارت یا مراجعه به دفتر خدمات ویزا
مصاحبه و انگشت‌نگاری برای ویزاهای تحصیلی و تحقیقاتی مصاحبه اجباری است: برای سایر موارد انجام مصاحبه بستگی به نظر سفارت دارد.
مدارک لازم برای صدور ویزا مدارک شناسایی، مدارک مالی و مدارک شغلی
مدت زمان لازم برای صدور ویزا بسته به نوع ویزا از سه روز تا یک هفته متغیر است.
سفارت/ کنسولگری دارد

کلیه افرادی که قصد سفر به هند را دارند، باید با توجه به هدف سفر برای دریافت یکی از ویزاهای زیر اقدام کنند؛

ویزای توریستی
ویزای تحصیلی (ویژه مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد)
ویزای تجاری
ویزای تحقیقاتی (تحصیل در مقطع دکتری)
ویزای شرکت در کنفرانس، سمینار و…
ویزای پزشکی و همراه بیمار
ویزای کار
ویزای ورزشی/ ویزای ویژه افرادی با شهروندان هندی ازدواج کرده‌اند

کلیه ویزاهای هند به دو صورت حضوری و آنلاین صادر می‌شوند. متقاضیانی که قصد دریافت ویزا به صورت آنلاین را دارند باید با مراجعه به وب‌سایت ویزای آنلاین هند مراحل ثبت‌نام و ارائه درخواست را انجام دهند. البته برای این گروه از ثبت‌نام کنندگان نیز ضروت دارد تا نسخه چاپی مدارک را پس از ثبت‌نام آنلاین به کارگزار سفارت ارائه کنند. در صورتی‌که امکان ثبت‌نام آنلاین وجود نداشته باشد، متقاضیان می‌توانند با مراجعه حضوری به دفتر کارگزار سفارت هند مراحل ثبت‌نام و دریافت ویزا را طی کنند.

نکته قابل توجه اینکه مصاحبه برای ویزاهای تحصیلی و تحقیقاتی بدون استثنا انجام می‌شود. به این ترتیب که متقاضی یک روز پس از تحویل مدارک به کارگزار، توسط سفارت برای انجام مصاحبه به محل سفارت فراخوانده می‌شود؛ ولی در مورد سایر ویزاها انجام مصاحبه بستگی به نظر سفارت دارد.

مدارک مشترک برای صدور کلیه ویزا

کپی تقاضای روادید پس از بارگذاری در وب‌سایت ویزای آنلاین هند
اصل و کپی گذرنامه دارای اعتبار (حداقل شش ماه تا یکسال)؛ ارائه کپی از تمام صفحه‌‌هایی که دارای ویزا یا مهر ورود هستند، الزامی است.
دو قطعه عکس جدید سایز ۵*۵ (قطع پاسپورتی)
اصل و کپی شناسنامه (تمامی صفحه‌ها) به همراه ترجمه انگلیسی

مدارک لازم برای ویزای توریستی

ویزای یکبار ورود توریستی هند دارای ۶ ماه اعتبار است. امکان صدور ویزای چندبار ورود توریستی با توجه به برنامه سفر امکان‌پذیر است.

کپی بلیط هواپیما (برگشت)

مدارک لازم برای ویزای تجاری

ویزای یک و دوبار ورود تجاری از سه تا ۶ ماه و ویزای چندبار از ۶ تا یک سال دارای اعتبار است.

فرم روادید تجاری
دعوت‌نامه از شرکت یا سازمان مستقر در هند (دارای شماره ثبت شرکت و به زبان انگلیسی) که متقاضی را برای سفر تجاری دعوت کرده است.
نامه پشتیبانی از یک شرکت یا سازمان که بیانگر استخدام متقاضی در آن سازمان و تائید سفر تجاری متقاضی باشد. ( این نامه نیز باید به زبان انگلیسی و دارای شماره ثبت شرکت باشد.)
مدرک دال بر استطاعت مالی شرکت مانند گردش حساب بانکی سه ماه گذشته به همراه نامه تمکن مالی از بانک (به زبان انگلیسی).

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)

مدرک معتبر پذیرش به شکل یک گواهی واجد همه شرایط از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر
گواهی سلامت عدم منع ورود از وزارت بهداشت هند در صورت پذیرش در رشته‌های پزشکی یا پیراپزشکی (این گواهی را می‌توان از دانشکده یا موسسه صادرکننده پذیرش تهیه کرد.)
اسناد مکفی حاکی از پشتیبانی مالی (تعهدنامه پشتیبان مالی جدید)
اسناد مکفی حاکی از پشتیانی مالی (گردش حساب بانکی سه ماهه گذشته به انگلیسی برای پشتیبان مالی به همراه فیش حقوقی/حکم بازنشستگی/جواز کسب به انگلیسی)
رسید خرید ۲۰۰۰ دلار به انگلیسی
مدارک آموزشی ترجمه شده به زبان انگلیسی

مدارک لازم برای ویزای تحقیقاتی (تحصیل در مقطع دکتری / `R’ Visa)

مدرک معتبر پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه أموزشی معتبر (صادر شده در هند)
نامه همکاری
تقاضای مجوز پژوهش
خلاصه پروپوزال
سوابق تحصیلی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد
برنامه درسی
نامه موافقت استاد راهنما
اسناد مکفی حاکی از پشتیبانی مالی
رسید صرافی برای خرید ۲۰۰۰ دلار آمریکا

مدارک لازم برای ویزای ورزشی و ازدواج با شهروند هندی (‘X’ Visa)

سند ازدواج با شهروندان هندی برای تائید وجود نسبت خانوادگی
کپی گذرنامه شهروندان هندی برای تائید هویت
کپی سند تمدید اقامت (اگر اقامت در هند تمدید شده است)
مجوز از وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور خارجه و وزارت کشور برای روادید ورزشی

اصل قرارداد کاری/حکم استخدام/اشتغال به کار اتباع خارجی صادره از جانب شرکت یا سازمان استخدام کننده
شرکت یا سازمان استخدام کننده باید در هند به ثبت رسیده باشد و کپی سند آن به همراه مدارک درخواست ویزا ارائه شود.
نامه تعیین میزان حقوق مستخدم در هند
شرکت یا سازمان استخدام کننده باید با ارائه یک سند عدم دسترسی به اتباع هندی دارای صلاحیت برای این پست را تائید کند.
مستخدم باید سند اشتغال به کار، یا قرارداد کاری خود را با سازمان یا شرکت مورد نظر در هند ارائه کند.
مستخدم باید سند معتبر صلاحیت‌‌های علمی و مهارت فنی خود را ارائه دهد.

مدارک لازم برای ویزای پزشکی و همراه بیمار

نامه تمکن مالی
نامه ارجاع یا نظر اولیه پزشک از بیمارستان ایرانی که در آن نیاز به درمانی تخصصی پزشکی در خارج از ایران را پیشنهاد دهد.
نامه از بیمارستانی در هند، حاکی از تعیین تاریخ و هزینه درمان یا پذیرش درمان فرد بیمار

مدارک لازم برای شرکت در کنفرانس، سمینار و…

تاریخ اعتبار این ویزا با توجه به مدت کنفرانس و نیز سفر تعیین می‌شود.

دعوت‌نامه از برگزارکنندگان همایش در هند (به انگلیسی)
معرفی‌نامه از سازمان ایرانی (به انگلیسی)
کپی بلیط رفت و برگشت هوایی
نامه از وزارت کشور و وزارت خارجه هند (در صورتی که برگزارکننده کنفرانس غیردولتی باشد.)

علاوه بر مدارک فوق، حق درخواست مدارک دیگر برای سفارت هند برای هر یک از ویزاهای فوق محفوظ است.

در حال حاضر، هزینه ویزای توریستی هند ۱۰۰ دلار آمریکا است که به صورت نقد (اسکناس) از متقاضیان ویزا دریافت می‌شود. نکته قابل توجه اینکه امکان پرداخت معادل ریالی هزینه ویزا وجود ندارد.

برای اطلاع از هزینه سایر ویزاهای هند به وب‌سایت سفارت هند مراجعه کنید. همچنین، هزینه‌‌های پرداخت شده برای بررسی درخواست و خدمات انجام شده بوده و غیرقابل استرداد است.

مدت زمان لازم برای صدور ویزای تجاری سه روز کاری، ویزای توریستی چهار روز کاری و سایر ویزاها هفت روز کاری است. البته این مدت زمان مشروط به کامل بودن مدارک ارائه شده است.

نشانی: تهران، خیابان شهید دکتر بهشتی، خیابان میرعماد (نبش کوچه نهم)، پلاک ۲۲
تلفن عمومی: ۵-۸۸۷۵۵۱۰۳ (۰۲۱)
تلفن بخش ویزا: ۸۸۷۵۵۱۰۲
نمابر: ۸۸۷۵۵۹۷۳
وب‌سایت: www.indianembassy-tehran.ir
پست الکترونیک عمومی: hoc.tehran@mea.gov.in
پست الکترونیک بخش کنسولی: cons.tehran@mea.gov.in
ساعت‌های کاری سفارت: یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر
وب‌سایت کارگزار سفارت: آژانس همسفران البرز (کلیه اطلاعات مربوط به دفاتر کارگزار ویزای سفارت هند در شهرهای تهران، مشهد و اصفهان شامل نشانی، شماره‌های تماس، پست الکترونیک، ساعت‌های کاری برای ثبت‌‌نام و تحویل مدارک در این وب‌سایت درج شده است.)

 

منبع : کجارو